Sreda, 15. Julij 2020

Fast Font

Vabilo k obisku spletnega portala za vzpostavitev dostopa brez ovir

Na Urbanističnem inštitutu Republike Slovenije in na Inštitutu Republike Slovenije za socialno varstvo smo v letih 2008 in 2011 izvedli niz raziskovalnih nalog na temo ukrepov za uresničevanje pravic invalidov in drugih gibalno oviranih oseb do dostopa brez ovir. Razvili smo tudi interaktivno spletno orodje za ugotavljanje in preprečevanje nastajanja novih ovir, ki je dostopno na omenjeni spletni povezavi http://dostopnost.uirs.si.

V podatkovni bazi se trenutno nahajajo objekti v javni rabi, ki smo jih z vidika dostopnosti analizirali v jeseni 2009 skupaj z Društvom študentov invalidov Slovenije. Spletno orodje smo zasnovali tako, da omogoča sodelovanje širše javnosti, predvsem tistih, ki se z ovirami vsakodnevno soočajo. Prek spletnega foruma »Participiraj pobudo« je namreč možno dopolnjevanje že zbranih podatkov in sporočanje novih pobud za ukrepanje.

Vabimo vas, da nam prek spletnega foruma pošljete informacije o ovirah (grajenih in komunikacijskih), s katerimi se srečujete vi oziroma se srečujejo vaši člani v vsakdanjem življenju, predvsem glede dostopa do objektov v javni rabi. Vabimo vas tudi, da nam morebitna vprašanja in komentarje o delovanju spletnega orodja pošljite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali neposredno preko zavihka »Komentarji«.
Vabilo k obisku spletnega portala (677.91 kB)

Deli

 

 

Indeks blaginje otrok

 

RIBO logo za irssv page

 

65plus logo spletka

 

LogoDO

 

di logo6

 

bazaotroci

 
bazaotroci

 
bazaotroci

 
bazaotroci