Sreda, 14. April 2021

Fast Font

VABILO NA POSVET

»Participacija otrok v Sloveniji – kje smo in kam želimo priti?«

Predstavitev ugotovitev orodja Sveta Evrope za oceno participacije otrok v Sloveniji

 

Pravica do participacije je ena od otrokovih pravic, opredeljenih v Konvenciji ZN o otrokovih pravicah, katere podpisnica je tudi Slovenija. V Sloveniji smo v zadnjih letih dosegli določen napredek na področju participacije. Ostaja pa kar nekaj izzivov.

V lanskem letu se je Otroška opazovalnica Inštituta RS za socialno varstvo (IRSSV) na pobudo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (Direktorata za družino) pridružila projektu Sveta Evrope s ciljem oceniti raven participacije otrok v Sloveniji na različnih področjih. Raven participacije ocenjujemo z desetimi kazalniki za merjenje napredka pri uresničevanju pravice do participacije. Projekt je bil izveden tudi v nekaterih drugih evropskih državah, v lanskem letu npr. na Finskem in Malti.

V zaključni fazi projekta vas vabimo na posvet, kjer bomo predstavili ugotovitve poročila in skupaj z razpravljavci/-kami na okroglih mizah ter udeleženci-/kami posveta dodatno osvetliti kontekst participacije otrok v Sloveniji, dobre prakse na tem področju ter različne izkušnje deležnikov.

 

Posvet bo potekal v Hiši Evropske unije, dne 16. 3. 2020 od 10:00 do 14:00.

Prijave na posvet zbiramo na spletnem naslovu https://irssv.1ka.si/a/125104, do 12. 3. 2020.

Udeležba na posvetu je brezplačna, število mest je omejeno na maksimalno dve osebi na organizacijo. Na naslednjih povezavah se nahajajo opis preliminarnega programa posveta, orodje Sveta Evrope za oceno participacije otrok, otrokom prijazna različica orodja Sveta Evrope in poročilo o oceni participacije otrok, ki ga je pripravil IRSSV.

V primeru morebitnih vprašanj, nas lahko kontaktirate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu: dr. Urban Boljka (01/ 2000 251) ali Jasmina Rosič (01/2000 255).

Vljudno vabljeni!

Indeks blaginje otrok

 

RIBO logo za irssv page

 

65plus logo spletka

 

LogoDO

 

di logo6

 

bazaotroci

 
bazaotroci

 
bazaotroci

 
bazaotroci