Nedelja, 23. Januar 2022

Fast Font

Vabilo na posvet: "Kako v participatorne procese in aktivnosti vključiti ranljive skupine otrok?"

logo CP4EU

Vabljeni na uvodni seminar v okviru projekta CP4EUROPE na temo

"Kako v participatorne procese in aktivnosti vključiti ranljive skupine otrok?"

ki bo potekal v ponedeljek, 21. junija 2021 med 9:00 in 11:40 uro.

  Posvet bo potekal preko Zooma: https://us06web.zoom.us/j/88032951980 (Geslo: 244714)

 

Pravica do participacije je ena od otrokovih pravic, opredeljenih v Konvenciji ZN o otrokovih pravicah, katere podpisnica je tudi Slovenija. V Sloveniji smo v zadnjih letih dosegli določen napredek na področju participacije. Ostaja pa kar nekaj izzivov. 

V letošnjem letu se je Otroška opazovalnica Inštituta RS za socialno varstvo skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (Direktorat za družino) in Centra za pravno varstvo človekovih pravic in okolja pridružila projektu Sveta Evrope CP4Europe s ciljem povečati priložnosti za participacijo otrok, okrepiti promocijo orodij za njeno podporo in zagotoviti večje prepoznavanje pomembnosti participacije v oblikovanju javnih politik države. V projektu, ki bo trajal dve leti, poleg partnerjev iz Slovenije, sodelujejo še partnerji iz Češke, Portugalske, Islandije in Finske.

V imenu projektnih partnerjev vas v začetni fazi projekta IRSSV vabi na uvodi seminar, kjer bomo predstavili cilje projekta in orodja za dosego zastavljenih ciljev. Skupaj z vabljenimi razpravljavci/-kami ter udeleženci-/kami posveta bomo dodatno osvetliti kontekst participacije otrok v Sloveniji, dobre prakse na tem področju ter različne izkušnje deležnikov. 

 

Naprošamo vas, da svojo udeležbo potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

 

Vabilo

Program

Orodje Sveta Evrope za spodbujanje participacije otrok

Poročilo o oceni participacije otrok

Indeks blaginje otrok

 

RIBO logo za irssv page

 

65plus logo spletka

 

LogoDO

 

di logo6

 

bazaotroci

 
bazaotroci

 
bazaotroci

 
bazaotroci