Da bi se v bazi podatkov o otrocih čim lažje znašli, smo vam pripravili nekaj napotkov, s katerimi si lahko pomagate pri iskanju:

RAZDELITEV SPREMENLJIVK PO KATEGORIJAH: Posamezne spremenljivke so smiselno razvrščene v kategorije (glej levo stran ekrana). Če ne veste natančno, v katero kategorijo sodi posamezno področje, si lahko pomagate s tabelo »Pregled kategorij in spremenljivk v spletni bazi o otrocih«, ki se nahaja pod napotki.

IŠČEM VEČ PODATKOV:
- V kolikor potrebujete več podatkov, si lahko za lažjo orientacijo in sprehajanje po bazi prav tako pomagate s tabelo s seznamom kategorij in spremenljivk.
- Ko se nahajate v posameznem kazalniku in se želite vrniti iz tabele v seznam posameznih spremenljivk po kategorijah, kliknite na kategorijo in odprl se vam bo seznam spremenljivk v tej kategoriji.
- Kadar iščete več podatkov in vas skrbi, da bi se v strukturi baze izgubili, predlagamo, da si za vsak kazalnik odprete nov zavihek. To storite tako, da kliknete z desnim miškinim gumbom na ime kazalnika in izberete možnost »odpri povezavo v novem zavihku« ali »odpri povezavo v novem oknu«.

POT DO KAZALCA – KJE SE NAHAJAM: Vsakokrat, ko odprete tabelo s konkretnimi podatki, z rdečo ali odebeljeno oranžno barvo v kazalniku označena celotna pot od kategorije do iskanega kazalca (npr. Izobraževanje | Predšolska vzgoja | Vrtci | Število vrtcev, glede na ponudnika storitev).

ISKANEGA PODATKA NIKAKOR NE MOREM NAJTI: V kolikor želenih podatkov niste našli oziroma imate v zvezi z bazo kakršnokoli vprašanje, vas vabimo, da nas pokličete ali nam pišete: 

Elektronska pošta: irssv@siol.net
Telefon: +386 (0)1 2000 255, +386 (0)1 2000 256

Z veseljem vam bomo pomagali!